MSV Duisburg

 


Wo Meiderich liegt, wo Meiderich siegt.....

Deze tekst regel uit de Zebratwist kent ieder kind in Duisburg en iedere voetbalfan in Duitsland.   

Ontleend aan een uitspraak door Uwe Seeler werd de Zebratwist, de oudste club hymne in Duitsland.

Het lied wordt gespeeld voor het begin van elke wedstrijd en na elke doelpunt van MSV.

Destijds wist de heer Seeler nog niet waar de op 2.6.1902 opgerichte Meidericher Spielverein haar standplaats heeft.

Na een 4-0 overwinning van MSV wist iedereen waar Meiderich ligt. In het eerste Bundesligaseizoen werd MSV 2e achter de 1. FC Köln.

In de jaren daarna werd het wat rustiger binnen de club. Het succes van een tweede plaats werd niet mee geëvenaard. Aan het succes van het vice-kampioenschap kon meer geen gevolg meer geven. Niettemin vierde men successen op zowel nationaal als internationaal gebied. In totaal stond MSV in 4 bekerfinales en in het jaar 1978 zelfs in de halve finale van de UEFA cup ( de huidige Europa League). In 1982 degradeerde men voor het eerst uit de Bundesliga. In het jaar 1986 volgde de gang naar de Oberliga (destijds het 3e niveau).


  

Door de vele promoties en degradaties in de jaren 90 en 2000 wordt MSV als Fahrstuhl-Mannschaft aangeduid. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds het geval. Het donkerste uur in het bestaan van de club was op het moment dat de licentie voor de 2e Liga werd ingetrokken. De licentie commissie besloot op 29.05.2013 dat de club op financiële gronden geen bestaansrecht meer had. Op 13.06.2013 nam men afscheid van de toenmalige manager. De rechtbank, die op 19.06.2013 moest oordelen over deze zaak, bevestigde het besluit van de licentie commissie.   


  

Na 2 jaren in de 3e Liga te hebben gespeeld promoveerde men in 2015 weer naar de 2e Liga. Na 2 promotiedegradatiewedstrijden tegen Würzburg degradeerde men in mei 2016 weer naar de 3e Liga.


  


  

Feiten en cijfers


  

Naam: Meidericher Spielverein 02 e.V. Duisburg


  

Clubkleuren: blauw-wit


  

Stadion: Schauinsland Reisen Arena (vroeger Wedaustadion) met 31.500 zitplaatsen   


  

Leden: 7600


  

Thuistribune; die Nordkurve


  

Internet: www.msv-duisburg.de

 

 

 

E-Mail